joi, 11 martie 2010

De ce au femeile mainile si picioarele reci?

Femeile au de noua ori mai multe sanse decat barbatii sa aiba mainile si picioarele reci, din cauza unor predispozitii genetice, cum ar fi pielea mai subtire si o aranjare deosebita a straturilor de grasime, dar si din cauza carentelor de fier din organism.
Cercetatorii sustin ca femeile au mai multe sanse sa sufere din cauza frigului, simtit in primul rand la nivelul extremitatilor, deoarece straturile de grasime din corp sunt aranjate uniform, pentru o mai buna protectie trunchiului si organelor interne, in defavoarea mainilor si picioarelor, scrie Daily Mail. Mai mult, pielea femeilor este mai subtire si contine mai putina grasime subcutanata decat cea a barbatilor, nereusind astfel sa izoleze suficient de bine extremitatile corpului, primele afectate de frig, din cauza circulatiei mai proaste a sangelui.

Mainile si picioarele inghetate, semn de boala

Cercetatorii subliniaza ca frigul afecteaza in mod deosebit femeile trecute de 40 de ani, a caror piele s-a subtiat si mai mult, odata cu trecerea anilor. O alta cauza a senzatiei acute si deseori dureroase de frig la nivelul extremitatilor este si carenta de fier din organismul femeilor, in conditiile in care acestea nu pot retine la fel de mult fier ca barbatii.
Pentru ca fierul este indispensabil transportarii oxigenului din sange, lipsa acestuia va afecta in mod negativ circulatia sangvina, in special cea periferica.

Remedii naturale pentru maini si picioare reci

Nutritionistii recomanda o dieta bogata in seminte de dovleac, nuci si pepene, pentru a depasi aceasta problema.
Spanacul reprezinta o sursa formidabila de fier, iar proteinele din oua si carnea de pui sunt si ele extrem de importante pentru asigurarea unei diete echilibrate. De asemenea, suplimentele zilnice de vitamine si minerale, cum este complexul vitaminic B, au un rol extrem de important in diminuarea efectelor imbatranirii, printre care se numara si circulatia proasta si subtierea pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu