joi, 4 februarie 2010

Adio circulatie periferica deficitara !

Hainele groase nu te scapa intotdeauna de sindromul" maini si picioare reci". Poti scapa insa de aceasta problema cu cateva remedii din natura.

Ginko Biloba
Prepara o infuzie din doua lingurite de frunze maruntite de planta, la o cana cu apa. Lasa la infuzat 10-15 minute, iar dupa aceea strecoara. Este recomandat in insuficienta circulatorie periferica.

Macerat cu ardei iute
Amesteca 5 lingurite de ardei iute maruntit cu jumatate pahar de otet si 250 ml alcool sanitar. Lasa preparatul sapte zile la macerat si apoi pastreaza-l in sticlute inchise la culoare. Maseaza zilnic mainile si picioarele cu aceasta solutie si starea de bine nu va intarzia sa apara.

Infuzie de paducel
Prepara o infuzie concentrata, dintr-o lingura de flori sau de fructe bine maruntite, la o cana cu apa clocotita (250ml). Lasa la infuzat 10-15 minute, apoi strecoara. Bea in fiecare zi cate un ceai de paducel si vei veni de hac neplacerilor.

Bai cu extract de nalba
Se pune dimineata 100 g de planta in doi litri de apa si se tine amestecul la rece, timp de 10 ore. Apoi,incalzeste solutia si stai seara 20 de minute cu picioarele scufundate in aceasta. Pentru rezultate bune se fac astfel de bai de 2-3 ori pe saptamana.

Ceai revigorant
Amesteca paducel, talpa-gastei, macese, urzica si coada-calului. Foloseste 4 linguri din acest amestec la un litru de apa si prepara-l sub forma de infuzie. Lasa la racit, strecoara si consuma zilnic, pana la ameliorarea senzatiei de maini si picioare reci.

Masaj cu infuzie de smirna
Ia 3-4 bobite de smirna, pune-le intr-un pahar cu apa clocotita si lasa-le acolo vreme de 30 de minute. Smirna nu se va dizolva in apa, ci va imprumuta aroma si proprietatile sale terapeutice apei. Maseaza energic mainile si picioarele cu aceasta infuzie si vei simti diferenta.

Vin tonic cu hrean
Intr-un litru de vin rosu, natural, pune 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina si o jumatate de lingurita de piper negru. Astupa sticla si lasa la macerat continutul vreme de 9 zile, dupa care filtreaza-l. Ia cate 3-4 linguri din acest amestec, inainte de fiecare masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu