marți, 2 februarie 2010

Băi calde pentru picioare

Prepara un macerat din coada-calului, conuri de hamei, scoarţă de stejar şi scoarţă de salcie. Pune dimineata patru linguri din acest amestec într-un litru de apă şi lasă la macerat până seara. Fierbe amestecul zece minute, lasa sa se raceasca putin si tine-ti picioarele in baia calda cam 20 de minute
Macesul este ideal, in special in timpul sezonului rece, pentru ca imbunatateste circulatia extremitatilor. Consuma circa 600 mg de supliment zilnic.
Ginkgo Biloba si Aminoacidul L-arginina stimuleaza circulatia vaselor de sange, le reface si le insanatoseste. Acizii esentiali grasi (care se gasesc in carnea grasa de peste, semintele de in, si suplimente homeopate, precum uleiul de limba-mielului si primula) sunt nelipsiti din tratamentul pentru refacerea si vindecarea vaselor de sange, reducand inflamatia acestora.
Prepara-ti o crema din ardei iute: zdrobeste doi ardei iuti si amesteca-i cu o crema obisnuita. Sistemul circulator este marit si fluxul de sange ce trece prin capilare creste. Vei simti efectele benefice ale cremei imediat dupa aplicare!

Fii prudenta
Protejeaza-ti mainile si picioarele de frig si de umezeala. Pentru aceasta, aplica un antiperspirant special pentru maini sau picioare, care le va mentine uscate mai mult timp.

Incearca un exercitiu pe cat de simplu, pe atat de util si cu efecte pe termen lung, recomandat, in special, persoanelor care sufera de boala Reynaud: scoate afara o galeata de apa. Introdu-ti picioarele in galeata pentru cinci minute, apoi scoate-le.

Repeta aceste miscari timp de circa 30-40 minute. La sfarsit sterge-te si pune-ti niste sosete obisnuite.

Schimbarile regulate de temperatura incetinesc si apoi opresc constrictia vaselor de sange, ducand la un flux circulator normal, fara probleme. Asa dispare si simptomul extremitatilor reci, datorat tocmai acestor afectiuni a dezechilibrului de dilatare-contractare a vaselor de sange.

In sezonul rece, protejeaza-ti urechile, mainile, picioarele de frig, acoperindu-le corespunzator. Hidrateaza-te suficient pentru mentinerea metabolismului la cote inalte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu