sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Alimente si bauturi pentru maini si picioare reci

Circulatia sanguina proasta te poate face sa simti frigul mai mult decat alte persoane, mai ales la extremitati. Posibil sa arati palid si sa suferi de o gramada de probleme precum degeraturi, lipsa de energie, digestie slaba si constipatie, mai ales pe timpul iernii. Persoanele care sufera de probleme circulatorii e posibil sa se fi nascut cu aceste probleme sau sa fie influentati de stres si stari tensionate, o viata sedentara, o inima slaba sau care imbatraneste.
Trebuie sa faci cat mai multe exercitii fizice pentru a pune sangele in miscare si a-ti intari inima. Evita fumatul pentru ca este vasoconstrictor si incurajeaza formarea placilor de aterom pe artere, de unde si incetinirea circulatiei. Redu aportul de ceai negru si cafea, caci si acestea contracta vasele sanguine si ridica tensiunea. Incearca sa-ti menti caldura corpului pe vreme rece si nu purta haine stramte, caci acestea impiedica circulatia sangelui.
Atunci cand vine vorba despre mancare si bautura cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faci este sa eviti orice aliment sau bautura rece. Supele calde, pline de ingrediente cu proprietati de incalzire cum ar fi usturoiul, ceapa si prazul, condimentate din belsug cu ghimbir, boia si ardei iute sau mustar, ce stiimuleaza circulatia, te vor incalzi pana in varful degetelor.
O ceasca fierbinte de ceai de ghimbir este la fel de buna, fie ca o bei, fie ca o pui in apa de spalat picioarele timp de 10 minute. Alimente bogate in calciu, magneziu si vitamina E, cum ar fi nucile si semintele, cerealele integrale si verdeturile diminueaza constrictia vaselor de sange si imbunatatesc circulatia sanguina.
Alimentele bogate in fier si vitamina C, cum ar fi cresonul, patrunjelul, caisele, prunele, coacazele negre dilata arterele si ajuta la prevenirea anemiei care mareste sensibilitatea la frig. Acizii grasi esentiali omega 3, cum sunt cei care se gasesc in pestele gras, uleiul de primula deseara si uleiul de in imbunatatesc circulatia si ajuta la prevenirea depozitarii grasimii in artere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu