sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Cum te vindeci de sindromul "maini si picioare reci"

Ai in permanenta mainile si picioarele reci. Ai mereu senzatia de frig si ai ajuns dependenta de sosete flausate, manusi si bai fierbinti. 
De vină este circulaţia periferică deficitară, din cauza căreia frigul se resimte mai puternic. 
Exista remedii naturiste pentru "proasta" ta circulatie - denumita stiintific sindromul Reynaud -, dar nu ezita sa ajungi si la doctor pentru a depista din timp eventuale afectiuni. 
Bea ceaiuri

Ceaiurile din coada-şoricelului, frunzele de dud, nalba, frunzele de nuc, păpădia, conurile de hamei imbunatatesc circulatia sangvina. Fa o infuzie cu o lingură de plantă la o cană cu apă. 
Consumă trei-patru căni zilnic, între mese.

Si extractele de plante tinere: extract de mlădiţe de coacăz (50 de picături dimineaţa), extract de mlădiţe de mur (50 de picături la prânz) şi extract de muguri de plop (50 de picături seara) sunt eficiente in combaterea problemei tale. 

Băi calde pentru picioare

Prepara un macerat din coada-calului, conuri de hamei, scoarţă de stejar şi scoarţă de salcie. Pune dimineata patru linguri din acest amestec într-un litru de apă şi lasă la macerat până seara. Fierbe amestecul zece minute, lasa sa se raceasca putin si tine-ti picioarele in baia calda cam 20 de minute 
Macesul este ideal, in special in timpul sezonului rece, pentru ca imbunatateste circulatia extremitatilor. Consuma circa 600 mg de supliment zilnic. 
Ginkgo Biloba si Aminoacidul L-arginina stimuleaza circulatia vaselor de sange, le reface si le insanatoseste. Acizii esentiali grasi (care se gasesc in carnea grasa de peste, semintele de in, si suplimente homeopate, precum uleiul de limba-mielului si primula) sunt nelipsiti din tratamentul pentru refacerea si vindecarea vaselor de sange, reducand inflamatia acestora. 
Prepara-ti o crema din ardei iute: zdrobeste doi ardei iuti si amesteca-i cu o crema obisnuita. Sistemul circulator este marit si fluxul de sange ce trece prin capilare creste. Vei simti efectele benefice ale cremei imediat dupa aplicare! 

Fii prudenta

Protejeaza-ti mainile si picioarele de frig si de umezeala. Pentru aceasta, aplica un antiperspirant special pentru maini sau picioare, care le va mentine uscate mai mult timp. 
Incearca un exercitiu pe cat de simplu, pe atat de util si cu efecte pe termen lung, recomandat, in special, persoanelor care sufera de boala Reynaud: scoate afara o galeata de apa. Introdu-ti picioarele in galeata pentru cinci minute, apoi scoate-le. 
Repeta aceste miscari timp de circa 30-40 minute. La sfarsit sterge-te si pune-ti niste sosete obisnuite. 
Schimbarile regulate de temperatura incetinesc si apoi opresc constrictia vaselor de sange, ducand la un flux circulator normal, fara probleme. Asa dispare si simptomul extremitatilor reci, datorat tocmai acestor afectiuni a dezechilibrului de dilatare-contractare a vaselor de sange. 
In sezonul rece, protejeaza-ti urechile, mainile, picioarele de frig, acoperindu-le corespunzator. Hidrateaza-te suficient pentru mentinerea metabolismului la cote inalte. 

Alimentatia este importanta

Trebuie sa incluzi suficiente grasimi si proteine, pe care le gasesti in alune, stafide, lactate, etc, mai ales daca o buna parte a zilei o petreci in aer liber. Consumati multa lichide, dar evita-le pe cele cu efect diuretic: cafeaua, ceaiul, sucurile dulci, care contribuie la deshidratare. 


Cateva exercitii speciale:

1. Mergi pe varful degetelor, apoi pe calcaie, apoi pe partea interioara a labelor picioarelor si in cele din urma pe cea exterioara. Repeta acest exercitiu de 5 ori consecutiv.

2. Alearga, mergi pe bicicleta, plimba-te!

3. Misca degetele de la picioare si roteste din glezna fiecare picior, in sensul acelor de ceasornic. Acest exercitiu ajuta la relaxarea picioarelor dupa ce ai stat vreme indelungata nemiscata;

4. Ridica obiecte de joc cu ajutorul degetelor de la picioare.

Daca niciunul dintre aceste posibile remedii nu functioneaza, incearca acupunctura. Cu siguranta vei scapa de sindromul Reynaud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu